11/09/2007

11η Σεπτεμβρίου

Σήμερα συνειδητοποίησα ότι ξεκινήσαν τα σχολεία...

Ανεβαίνοντας τον Βύρωνα, η κίνηση που συνάντησα δεν οφειλόταν σε μποτιλιάρισμα αλλά σ' ένα σχολείο, δίπλα στο δρόμο. Τα παιδιά με τους γονείς τους περνούσαν τον δρόμο κατά ομάδες, κάτι που έκανε την κίνηση των οχημάτων δύσκολη.

Έβλεπα στα πρόσωπά τους ανάμικτα συναισθήματα! Χαρά, αγωνία, ενθουσιασμό, προβληματισμό... Ποιο σκυθρωπά τα πρόσωπα των γονιών τους : πόσα λεφτά μου/θα μου στοίχισαν/στοιχίσουν τα σχολικά, τα φροντιστήρια, που θα τα βρω, θα τα καταφέρει το παιδί στ' Αγγλικά-Γαλλικά-Γερμανικά-βαθμούς σχολείου...

Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτή η αρχή της σχολικής χρονιάς μου 'κανε ένα κλικ! Θυμήθηκα τα νιάτα μου, τις δικές μου πρώτες μέρες στο σχολείο! Τι χαρά ήταν αυτή!
Αγωνιούσα από το προηγούμενο βράδυ, δεν μπορούσα να κλείσω μάτι, ξύπναγα πριν με ξυπνήσουν το πρωί και σε 10 λεπτά ήμουν έτοιμος ! (καμία σχέση με τώρα, αλλά τότε δεν έπινα καφέ, δεν κάπνιζα στο σπίτι, δεν...δεν...δεν...)

Κι η χαρά μου μεγάλωνε ακόμα περισσότερο όταν έφτανα στον προαύλιο χώρο! Έβλεπα τους συμμαθητές μου, λέγαμε τα νέα μας από το καλοκαίρι, κάναμε πλάκες, σχεδιάζαμε τις καζούρες της νέας χρονιάς, παρατηρούσαμε τα "πρωτάκια" αφ' υψηλού (για μένα...δεν ήταν και τόσο δύσκολο!:-) ), σχολιάζαμε τα "δευτεράκια", τα καινούργια "φρούτα" τα δικά μας, πως άλλαξε ο ένας κι ο άλλος...

Κι ύστερα ερχόταν η ώρα των βιβλίων! Εκεί για μένα ήταν ολόκληρη μάχη! Να πάρω πάντα το καλύτερο βιβλίο, το πιο ατσαλάκωτο και το πιο καθαρό! Ναι, έχω ψύχωση με τα πράγματά μου, να είναι στην εντέλεια...τουλάχιστον τον πρώτο καιρό!:-) Και μετά δέσιμο (στο λύκειο) ή στην καινούργια "σάκα", λίγο τσίτ-τσάτ με τους φίλους έξω από το σχολείο και βουρ για το σπίτι, να κάτσω να ξεφυλλίσω τα βιβλία και το κυριότερο...να μυρίσω το άρωμά τους, το άρωμα του καινούργιου, που μου 'δινε πάντα μια νότα αισιοδοξίας ότι κάτι νέο έρχεται, αισιόδοξο και χαρούμενο! Κάτι μου μ' έκανε να λέω πάντα : "θα τα καταφέρω κι αυτήν την χρονιά"! :-)))


ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΑΓΚΕΣ!!!

07/09/2007

ΑΚΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣΑΤΕ - ΑΚΟΥΣΑΤΕ !!!!!!!

Κυρίες και Κύριοι!

(ξανά-μανά)

Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και χαρά !
Δακρύζω σας λέω!
Συγκινούμαι δα-μάλα!
(κλαψ-λυγμ-κλαψ-μουν)
Δεν έχω λόγια, δηλαδής!

Χτες παρ-ακολούθησα την τηλεοπτική ντιμ-πίτα.
Και το γεγονός ότι δεν κοιμήθηκα οφείλετε στην σεφερλοπαράσταση που έβλεπα μπροστά μου και στην αναμονή του "nip-tuck" στο Star (τα κατάλοιπα του επαγγέλματος) χοχοχο!

Κι ενώ σχολιάζαμε και γελούσαμε με την Μικρή μου στο κρεββάτι ... 

(α, έχετε δει την διαφήμιση με το νέο αμάξι εταιρείας, όπου μαζεύονται οι σκύλοι και συζητάνε? Έχετε προσέξει στην πρώτη αλλαγή σκηνής, ένα μαύρο σκυλάκι που φέρνει τ' αυτιά του κάθετα γιατί άκουσε κάτι που δεν το περίμενε? Ε?
Ωραία! Αντί για το μαύρο σκυλάκι, βάλτε τον μαύρο Αφρικάνο! ... Για κάντε το εικόνα! Έλαααααα, λίγο ακόμα! .... Πάρτο λίγο δεξά! ... ΏΠΑ, καλά είσαι !!!)

... γίνομαι έτσι (όπως μ' έχεις εικόνα) !
"Μα γιατί ?" θα με ρωτήσεις? (λογικό)

Γιατί ακούω τον κ. Κολυ-βάνο (κανονικά, δεν είναι σωστό που κοροϊδεύω αλλά ...) στα "ξεψυχίσματα" του λόγου του (λόγω χρόνου) να επικαλείται τους μπλόγκερς !!!!!

Ναι, καλά ακούσατε! Στην "επανάσταση" που "οραματίζεται" ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ (μα όνομα κι αυτό!!!...), που την ξεκίνησαν οι τάδε κι οι δίνα, συμμετέχουν κι οι μπλόγκερς!!!!!

Μπράβο κ. Κολυ-βάνο! Μάθατε καινούργια λεξούλα! Ωραιότατα!

Κάπου διάβασα αυτές τις μέρες ότι προσπάθησε "απόξω-απόξω" να συμπεριλάβει και την συγκέντρωση στο Σύνταγμα κάτω από τις πτερούγες του ΣΥΡΙΖΑ!!!

ΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΒΩ ΣΥΡΙΖΑ!!!!!!!! (το χέρι μου,ε? μην παρεξηγηθώ κι όλας!:):):) )

Είναι ωραίοι οι αρχηγοί των κομμάτων μας! Όπου μπορεί πατάει ο καθένας! Άλλος στα καμμένα, άλλος στα καταπατημένα, άλλος καρπώνεται προσπάθειες άλλων, άλλος αλλού τιρβάζει, άλλος για Χίο τράβηξε κι άλλος για Μυτιλήνη ...

Γι' αυτό κι εγώ ψηφίζω Μπλανς! Κι όποιος μου αρχίσει τα περί απολιτίκ και τα ρέστα, ας διαβάσει κι αυτό (Απολύστε τους βουλευτές) στον Φροϋδογιατρό .








06/09/2007

"Κήρυκες της φωτιάς με απειλούν"...

Κυρίες και Κύριοι!

Υποδεχτήτε με ένα δυνατό χειροκρότημα ...

[γιεεεεεεααααα,κλαπκλαπκλαπκλαπ]

ΤΟΝ ΕΝΑ

[γιεεεεεεααααα,κλαπκλαπκλαπκλαπ]

ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ

[γιεεεεεεααααα,κλαπκλαπκλαπκλαπ]

ΤΟΝ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ

[γιεεεεεεααααα,κλαπκλαπκλαπκλαπ]

ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ

[γιεεεεεεααααα,κλαπκλαπκλαπκλαπ]

ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΔΡΟΣΙΑΣ

[γιεεεεεεααααα,κλαπκλαπκλαπκλαπ]

ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ ΣΧΗΜΑ ΠΑΝΩ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΗ

[γιεεεεεεααααα,κλαπκλαπκλαπκλαπ]

ΒΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
ΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
ΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
ΡΩΝΑ ΤΟΝ ΙΙΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(για σένα Γκοντέ:) )